För exakt ett år sedan hakade jag på City Networks erbjudande om webbhotell i ett år + en .se-domän för endast 1 kr. Fasen det har redan gått ett år! Nu blir jag lite rädd. Hur som helst så bestämde jag mig vid nyår för att köra vidare på City Network. Jämfört med Loopia är det ett billigt webbhotell. Ett år för 888 kr att jämföra med 339 kr per kvartal (1356 kr/år) hos Loopia. Loopia blir inte fullt så dyrt om man väljer fakturering årsvis. Då landar det på 996 kr för paketet ”webbhotell privat”.
Anledningen till att jag skaffar ytterligare ett webbhotell är att jag vill sprida mina domäner på olika IP-adresser. Det blir ingen superspridning, men bättre än att ha alla ~30 mer eller mindre färdiga sajter på enbart Loopia. Jag har inte påbörjat flytten av domäner ännu, men har varit i kontakt med City Network och fått instruktioner om hur jag går till väga.
City Network har visat för mig attt de har en hjälpsam support vilket jag uppskattar mycket. Det är en tungt vägande faktor till valet att fortsätta med deras webbhotell. Ett stort minus är att jag fortfarande ligger kvar på deras gamla kontrollpanel, den är riktigt dålig. Detta minus ignorerade jag så fort som det kom till min kännedom att de succesivt migrerar sina tidigare kunder till nya KP. Just nu ser jag alltså inget negativt med City Network. De är billigare än Loopia, de kommer (förhoppningsvis) snart att erbjuda mig en ny kontrollpanel, de har en hjälpsam och snabb support, samt att jag aldrig märkt att mina sajer legat nere.
Jag gillar verkligen citynetwork. Främst eftersom jag ser dem som ett ”bra” binero, men också pga de utstrålar professionalitet och robusthet. Eller ja, inte gamla kontrollpanelen som du sitter på såklart :)
Utöver citynetwork vill jag slå ett slag för de där riktigt billiga webbhotellen. Tex thecloudhost och manufrog som hostar 3-5 domäner åt dig i ett helt år för en hundralapp. Perfekt för ip-spridning!
Stefans theCloudhost har jag spanat in och priset är helt klart tilltalande. Tänkte bara på hur det är med servrarnas placering. På webbplatsen står det att servrarna står i England, vilket kan ha en liten effekt på SEO:n för svenska sajter.
I min mening kan det till och med vara bra (ibland) att servrarna står i england eller usa. I stort sätt får man bara länkar från samma webbhotell (binero/loopia). Man kan nog dra nytta av att inte ha sin sajt på samma ip som man får nästan alla länkar från menar jag.
Jag har också tänkt samma sak. Men att ha dem på ett mindre webbhotell i Sverige istället för att dela IP:n med 50% av alla svenska småsajter. Jag kan inte tänka mig att server i England kan påverka så mycket ändå. Google märker ju att den är på svenska och får (nästan) uteslutande svenska inlänkar.
Jag måste också börja sprida mig på fler IP-nummer. Jag drar mig dock lite för det eftersom det medför en kostnad, som jag måste räkna hem.
Man får helt klart räkna kostnad mot nytta. Har man färre än 10 sajter skulle jag inte satsa på fler webbhotell. Ett undantag kan vara om sajterna drar in väldigt mycket pengar samtidigt som de är superrelaterade till varandra, vilket gör att länkar mellan dem värderas extra högt.
Har faktiskt fått ett liknande erbjudande som jag tagit, men ännu inte hunnit utveckla, hos dem. Kanske dags att lägga i en växel där då =)